Pretium

Vårt formål

Vi ønsker å tilby et spekter av aktiviteter og kunnskap til studentene ved Det juridiske fakultet. Vi ønsker å heve kunnskapsnivået opp til det grunnleggende for de aller fleste, og tilby mer for de særskilt interesserte. Vi forsøker å samle dem som er interessert i finansmarkedene, aktørene, metodene og advokatens rolle. Vi ønsker å vise frem inngangsportene og skape kontakt mellom medlemmene og bransjen. Vi skal skape et sosialt og engasjerende miljø av dem som vil litt mer, og hjelpe dem til å oppnå dette.

Investeringsgruppen

En egen gruppe som forvalter Pretiumfondet, tildelt av Congregatio Forensis. Gruppa møtes jevnlig for diskusjon og gjør reelle investeringer på Oslo børs.

Siste fra instagram

Pretiums aktivitetsplan våren 2017:

 

 Pretium inviterer til Basic Børs 📈

Pretium inviterer til en time med Basic Børs onsdag 15. februar 18:00 — 19:00 på CF kontoret!

Vi gir deg følgende kunnskap:

1. Børshistorie i et nøtteskall
2. Hva påvirker prisen på en aksje?
3. Indekser, fond, day-trading, tidshorisonter, børsnotering og kurtasje
Enkel aksjeanalyse av selskap
– Kvartalsrapporter og nøkkeltall
– Enkle makroøkonomiske faktorer
– Enkel komparativ analyse

4. Praktisk Casework: Invester 100.000 kr – beste avkastning fredag ved børsslutt vinner.

I løpet av timen vil vi bli godt kjent med verktøyet DN Investor. Opplegget er myntet på de uten noen forkunnskaper om børs, finans eller generell økonomistyring.
✒️Påmeldingsskjema

Det blir servering av boller og snacks

 

infomøte pretium v17

 

stilling pretium v17

Stillingsutlysning for V17

PRETIUM SØKER MARKEDSFØRINGSKOORDINATOR

Viktige ansvarsområder vil være

 • Delta i arbeidsgruppe markedsføring
 • Markedsføring av undergruppen
 • Markedsføring av arrangement i samarbeid med eventkoordinator
 • Oppfølging av sosiale medier
 • Rekruttering

PRETIUM SØKER HR-ANSVARLIG

Viktige ansvarsområder vil være

 • Koordinere interne arrangementer i undergruppen
 • Oppfølging av medarbeidere og medlemmer
 • Bistå ved rekruttering
 • Bistå event ved behov
 • Bistå leder ved administrative oppgaver

PRETIUM SØKER FAGKOORDINATOR

Viktige ansvarsområder vil være

 • Delta i faggruppemøter
 • Prosjektledelse
 • Sikre kvalitet og faglig tyngde ved arrangementer
 • Utvikle faglig innhold til arrangementer

PRETIUM SØKER ANALYTIKER

Viktige ansvarsområder vil være

 • Analysearbeid basert på makro- og mikroøkonomiske forhold
 • Formidle nøkkelinformasjon til andre medlemmer i gruppen
 • Møte en gang i uka for å diskutere mulige investeringer

Dersom dette høres interessant ut, send mail til ostvik@forensis.no med en kort søknad. Denne bør inneholde navn, avdeling, motivasjonen for å være med i Pretium, samt hva du kan bidra med.

Eventuelle spørsmål kan rettes til ostvik@forensis.no

Søknadsfrist 5. februar

 

Pretiums aktivitetsplan høsten 2016:

Pretium inviterer til bedriftsbesøk i samarbeid med Pelago🚢!

Har du interesse for shipping?

8. November er det duket for bedriftspresentasjon hos Klaveness kl. 15.00. Arrangementet er del 2 av Pelago og Pretiums samarbeidsprosjekt.

Det er begrenset antall plasser, så vær kjapp!
Håper vi ses!

⚓️ Påmeldingsskjema

⚓️ Arrangementet på Facebook

 

Pretium inviterer til foredrag i rettsøkonomi 💰⚖💰

Onsdag 26. oktober kl. 18:00 arrangerer vi foredrag om rettsøkonomi med masterstudent Tessa Maria Wood. Hun skal gjennomgå Coase Teoremet som er relevant i flere rettslige kontekster som miljørett, kontraktsrett og skadeerstatning. Dette er en fin mulighet til å lære seg hovedtrekk mellom økonomi og jus, og spesielt relevant for deg som tar eller skal ta rettsøkonomi her på fakultetet. Foredraget er på CF-kontoret med enkel servering og vil vare i 40 minutter. Etterpå kjører vi igang en Vinn Vin-konkurranse samt kåring av vinner fra forrige konkurranse. Vel møtt!

CONGREGATIO PRET U M FORFNSIS PRETIUM INVITERER TIL AKSJEKURS Pretium hviterer til aksjekurs ved Michael Anderson. Kurset VII gi deg en generell forståelse av aksjer cg verdsetting av selskaper, og passer godt for nybegynnere så vel som de mer erfarne. Kurset har blitt arrangert tidligere med stor sukæss, og bygger blant annet på Andersons egne erfaringer fra finansdistrktet i London. Kurset anbefales spesielt for studenter som skal ta selskapsrett. Kurset vil bli avholdt den 19. oktober fra kl. 16.00 til 20.00 i auditorium 7 - øverste etasje på Domus Nova. Det bir servering av pizza og brus! Påmelding sendes til pretium@forensis.no innen 17. oktober kl. 08.00. Begrenset antall plasser. pwc

Pretium inviterer til filmkveld 🎬!

the-big-shortOnsdag 12. oktober kl. 19:00 inviterer Pretium til filmkveld på CF kontoret. Vi kommer til å vise filmen The Big Short. Filmen handler om fire outsidere i finansbransjen som forutser det store amerikanske kreditt- og boligkrakket som kom på slutten av 2000-tallet,og bestemmer seg for å tjene gode penger på det. Basert på den sanne historien skildret i NY Times-bestselgeren The Big Short av Michael Lewis. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vgqG3ITMv1Q Arrangementet er åpent for alle som vil være med. Det vil bli servert brus og snacks. 

Pretium inviterer til minikurs i Office Hacks, 28. september

Onsdag 28. september kjører Pretium i gang minikurs i Office Hacks på CF-kontoret kl. 19! Stikk innom og lær mer om excel, OneNote og andre programmer, samt en innføring i studieteknikk. Det er lurt å ha med egen pc/mac til kurset. Det vil bli servert kaffe og boller 🙂

Pretium inviterer til foredrag ved Maria Lisiecka, den 14. september

MULTINASJONALE SELSKAPER OG DERES ANSVAR PÅ TVERS AV JURISDIKSJONER Kan man pålegge multinasjonale selskaper flere plikter utover vertsstatens nasjonale regler? Den 14. september kl. 18:00 til 19:00 på CF-kontoret (Domus Nova, N1) inviterer Pretium til foredrag ved Maria Lisiecka basert på oppgaven gjort i forbindelse med hennes LLM grad ved Penn State University. Professor Larry Cata Backer bisto som veileder. Spørsmålet er av betydning fordi vertsstaten i mange tilfeller er svakere enn selve selskapet. Vertstaten har ofte et stort behov for kapitalen, infrastrukturen og teknologien et slikt selskap bringer med seg. Dette kan resultere i et ujevnt maktforhold som igjen kan gjenspeile seg på slappe lovgivingskrav mot selskapets operasjoner i vertsstaten. På denne måten kan selskaper gjøre tvilsom virksomhet lovlig. Det internasjonale samfunn har blitt oppmerksom på dette, og spørsmålet er nå hvor langt friheten til de multinasjonale selskapene strekker seg. Foredraget er særlig aktuelt for privatrettslige emner – internasjonal privatrett, obligasjonsrett og selskapsrett, men vi oppfordrer alle til å komme! Det vil bli servering av pizza og brus 🙂

Kontakt oss

Ta kontakt med oss på pretium@forensis.no eller på vår facebookside / instagram

Leder

Sigrid Østvik
Mail: ostvik@forensis.no
Tlf: 410 85 212

Bli medarbeider

Vi er alltid interessert i nye engasjerte medarbeidere. Ta kontakt med undergruppelederen!