Portal

Om oss

Portal er foreningens gruppe for karriere og arbeidsliv. Hver høst arrangerer Portal karrieredager ved Det juridiske fakultet.

Portal har som formål å gi studentene ved fakultetet et bredt innblikk i hvilke karrieremuligheter som finnes for jurister. For oss er det viktig å vise at den juridiske utdannelsen gir et solid rammeverk som gjør deg ettertraktet i veldig mange ulike bransjer, både privat og offentlig, nasjonalt og internasjonalt.

De senere årene har det vært mye snakk om at studenter ved fakultetet føler på et stort arbeids- og karakterpress. Vi mener det er viktig å vise alle studenter, ikke bare toppstudentene, at den juridiske utdannelsen gir et bredt spekter av karrieremuligheter i større grad enn hva man blir eksponert i løpet av studiet.

 

Siste fra Instagram

Karrieredagene 2017

 

Årets Karrieredager arrangeres 25. til 28. september.

Program:

 

Mandag 25. september:

Kl. 9-10: “Hvordan bli en god arbeidssøker”

Foredraget holdes av Hansine Korslien (rådgiver, master i medievitenskap) og Kristoffer Gustavsen (konsulent, jurist) fra det anerkjente kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese. Her vil du lære hvordan du sikrer drømmejobben. Foredraget er på cirka 40 minutter.

Sted: Auditorium 7, Domus Nova

https://www.facebook.com/events/123722031535923/

 

Kl. 12-14: LinkedIn-kurs og CV-fotografering

Dette kurset er ypperlig for deg som vil lære hvordan du kan bygge opp en god profil på LinkedIn og gjøre deg synlig for arbeidsgivere. Plattformen er svært egnet for nettverkbygging og derfor er det også lurt å ta seg tid til å lage en god profil.

Sted: Kursrom 540, Domus Nova

https://www.facebook.com/events/341619646278450/

 

Tirsdag 26. september:

Kl. 12-14: “Med jussen som verktøy”

Samfunnet gjennomgår en økende grad av rettsliggjøring, samtidig som de økonomiske, miljømessige og politiske utfordringene stadig blir mer globale. Hva skjer, hvorfor skjer det og hvordan påvirker dette juristers oppgaver? Foredraget holdes av en av Thommessens toppadvokater, Hanne Holen. Holen er for tiden partner i Thommessen, men hun har tidligere vært partner i PwC og Managing Partner i AdeB. Hun har solid erfaring i prosedyre og har prosedert i tingrett, lagmannsrett, Høyesterett og EFTA-domstolen. Hun er i seg selv en kilde til stor inspirasjon.

Sted: Auditorium 6, Domus Academica.

https://www.facebook.com/events/142480563013661/

 

Kl. 18-20: Karrierepratpodden med Åsmund Klem

Skaperen av podcasten “Jusspratpodden” og jusstudent, Åsmund Klem, vil være ordstyrer. I panelet sitter jurister med vidt forskjellige bakgrunner. På kort tid vil du lære mye om mange forskjellige karrieremuligheter.

Panelet består av:

  • Tone Aase, politiadvokat
  • Anders Matheson Hegna, advokat ved Kommuneadvokaten i Oslo
  • Idun Tvedt, diplomat
  • Per Andreas Bjørgan, tidligere direktør for avdelingen for konkurranse og statsstøtte i EFTAs overvåkningsorgan, ESA
  • Gustav Haver, kontorsjef ved avdeling 2 hos Sivilombudsmannen

Sted: Frokostkjelleren

https://www.facebook.com/events/1622294277789542/

 

Onsdag 27. september:

Kl. 9-10: “Bruk av kunstig intelligens i den juridiske verden”

Ordet ”digitalisering” er på alles lepper om dagen og det snakkes stadig om hvordan arbeidslivet skal digitaliseres og effektiviseres. Det er ingen tvil om at dette også skjer i jussens verden, men på hvilken måte? Hvordan påvirker digitaliseringen juridisk arbeid generelt og hvordan påvirker det domstolsarbeidet? Hvor er vi i dag og finnes det noen grenser for hvor langt utviklingen kan gå? Disse spørsmålene og mye mer vil bli besvart av Knut-Magnar Aanestad. For tiden er han advokat og ”head of innovation” hos advokatfirmaet Kluge.

Sted: Theologisk eksamenssal, Domus Academica

https://www.facebook.com/events/134773513798466/

 

Kl. 17-19: Motivasjonsforedrag med Christian Ringnes

“Jernvilje, utholdenhet og arbeidslyst er nøkkelen til suksess, uansett om du vil bli rik eller gi bort pengene dine”. Foredraget er designet for å gi jusstudenter et motivasjonsboost, samt gi innblikk i Ringnes sine egne erfaringer og kunnskaper.

Sted: Frokostkjelleren

https://www.facebook.com/events/2004394283113184/

 

Torsdag 28. september:

Kl. 9-11: “Finn din vei til fullmektigstillingen”

Vil du vite hvordan du kan få jobb i et av landets største og beste advokatfirmaer? Vil du vite hvordan de rekrutterer og hva de er ute etter? Da er dette arrangementet noe for deg! Her vil du lære om hvordan det er å være trainee og hva du må tenke på før, under og etter oppholdet. I tillegg vil ansatte med ulike veier inn i bransjen presenteres. Med andre ord er dette arrangementet en stor kilde til opplysning og inspirasjon.

Sted: Advokatfirmaet Wiersholm, Dokkveien 1, 0252 Oslo

https://www.facebook.com/events/923419571144763/

 

Konkurranse:

Gjennom deltagelse på arrangementet hos Wiersholm er du automatisk med i trekningen av et ”skyggeopphold” hos dem. Er du den heldige vinneren, kan du være med på å følge en rettssak med forberedende møte i forkant. Dette vil gi deg et unikt innsyn i den forretningsjuridiske verden. Ikke la denne sjansen gå fra deg!

 

Kontakt oss

Ta kontakt med oss på portal@forensis.no, facebook eller instagram.

Leder

Inger Clem
T 482 69 924
E clem@forensis.no

Bli med i undergruppen

Vi er alltid interessert i nye engasjerte studenter. Ta kontakt med undergruppelederen!